Informatii utile

Starea de sanatate trebuie sa fie cat mai buna, mai ales ca la ski se lucreaza la temperaturi scazute, in conditiile in care este foarte probabil ca efortul fizic depus sa duca si la transpiratie. Aceasta combinatie poate fi negativa chiar daca nu exista si o alta afectiune deja existenta. Pentru anumite probleme, prezente sau trecute,  este nevoie sa cereti sfatul medicului inainte de a va “aventura” pe partiile de ski.

Este recomandat ca imbracamintea sa fie cat mai “tehnica”, specifica ski-ului, sa fie confectionata din materiale  care “respira”, acestea fiind capabile de a tine de cald in zilele friguroase, dar si de a elimina umezeala si caldura ce se acumuleaza in zilele mai calde, sau cand efortul depus creste temperatura corpului. Este de preferat sa fiti imbracat(a) in mai multe straturi mai subtiri. Nu exagerati insa cu imbracamintea, deoarece prea multa caldura duce la transpiratie, frigul nefacand casa buna cu hainele umede. Acest lucru este valabil si pentru picioare, sosetele prea groase determinand transpiratia si inghetul mai rapid.

Cel mai important este insa sa alegeti intelept instructorul (monitorul) de ski in mainile caruia va veti incredinta “destinul”, acesta trebuind sa fie avizat, experimentat, profesionist. Tocmai de aceea trebuie sa alegeti ceea ce e mai bun pentru dumneavoastra, familie si prieteni, tocmai de aceea trebuie sa alegeti Ski-Pro, adevaratul profesionist!

Cel mai bun echipament de ski va poate ajuta sa faceti mai bine ceea ce deja stiti, dar nu compenseaza pentru necunoasterea tehnicii sau chiar a modului cel mai bun de folosire a echipamentului respectiv. Ski-Pro va este indispensabil daca doriti maximum de rezultate, in timpul cel mai scurt si siguranta sporita pe skiuri.

Este deosebit de important ca echipamentul de ski (ski-uri, legaturi, clapari, bete) sa fie adaptat perfect fiecarei persoane, din punct de vedere al abilitatilor (nivelului tehnic), inaltimii, greutatii, marimii piciorului, varstei , conditiei fizice si tipului se ski preferat (viteza, tip de zapada, tip de teren, raza virajului, etc.). Preferintele legate de marca si aspect sunt uneori importante din punct de vedere personal, dar in nici un caz nu trebuie sa primeze. Un specialist  va poate indruma in a face alegerea potrivita, Ski-Pro insa, va poate garanta acest lucru.

Cu cat conditia (pregatirea) fizica este mai buna, cu atat mai mult creste rezistenta la efort, se poate lucra mai mult, mai usor si mai eficient, progresul fiind mult mai rapid. Un organism obosit, slabit, poate avea efecte negative chiar asupra sanatatii. Skiul este un sport complex ce ajuta la cresterea conditiei fizice, dar este si solicitant, mai ales pentru cei neexperimentati, astfel ca este de ajutor sa aveti deja un fizic tonifiat.

Sanatate

Echipamentul de ski

Instructorul de ski

Vestimentatie

Conditie fizica

Urmatoarele lucruri trebuie avute in vedere pentru ca pot afecta semnificativ experienta avuta la ski:

© 2008-2015   Ski Pro.  All rights reserved.